מילים: דוד בן זכריה הלוי
(לחנים נוספים לטקסט זה)
לחן: עממי תימני
|
ברכה צפירה 
עיבוד: פאול בן-חיים
חליל: אורי שהם קלרינט: פטר סימנאואר שנת הקלטה: 30.3.1954 ההקלטה נשמרה באוסף קול ישראל וגם הוטבעה בתקליט מסחרי. בעטיפת התקליט רשום כי לצד אורי שהם בחליל מנגן אליהו טורנר באבוב, אך ההקלטה שהוטבעה בפועל היא בגרסה לקלרינט ולא לאבוב. נכלל בתקליט: ברכה צפירה 1939 - 1964מתוך: אוסף תקליטי השידור של קול ישראל בארכיון הצליל בספרייה הלאומית נכלל בקלטת השמע: שירי הזהב של ברכה צפירה: משירי עדות ישראל ושירים בלדינו (ההקלטות המקוריות) |
ברכה צפירה 
אבוב: אליהו טורנר
חליל: אורי שהם
שנת הקלטה: 9.8.1963
ביצוע באבוב במקום קלרינט. הוקלט בגבעת ברנר.
מתוך: אוסף סלילי קול ישראל בארכיון הצליל בספרייה הלאומיתברכה צפירה 
חליל: חנוך תל אורן
קלרינט: אלן צ'ייקוב
ההקלטה אותרה בספרייה הלאומית בשני עותקים, האחד מתוך העתק מסרטיית קול ישראל והאחר מאוסף המכון למוסיקה ישראלית. אין פרטים על מקור ההקלטה.
מתוך: אוסף סלילי קול ישראל בארכיון הצליל בספרייה הלאומיתמתוך: אוסף המכון למוסיקה ישראלית
ברכה צפירה בספרה "קולות רבים" כללה לחן זה לצד לחן עממי תימני 1 (וראו שם בהרחבה על המילים ועל שאר הלחנים) היא מכנה אותה "נוסח עממי", ומביאה אותו מותאם לנוסח מקוצר של הטקסט. היא מרחיבה (עמ' 38): "מן ה'שירות': זמר עממי. מושר בפי רב העדה. ליווי לו חיבר לראשונה פ[אול] בן חיים. הקלטה בקולה של ברכה צפירה נשמרה רק ללחן הנוכחי (אכן בעיבוד פאול בן חיים).
לחן זה עיבד גם יעקב תלמי, והוא פותח גם את עיבודו של עובדיה טוביה למקהלת ילדים "לפי לחנים תימניים". כמו כן נדפס בארצות הברית בשנת 1971 באוסף שערך הרי קפרסמיתה.
צפו בריקודו של מושיקו הלוי ללחן זה (בליווי ביצוע כלי).
כל מידע נוסף אודות השיר, כולל הערות, סיפורים, צילומים – יתקבל בברכה לכתובת contact@zemereshet.co.il.