מילים: פניה ברגשטיין
(לחנים נוספים לטקסט זה)
לחן: בנימין עומר (חתולי) הלחנה: 1947
|
צילה דגן 
עיבוד: שמעון כהן
ניצוח: שמעון כהן ליווי: תזמורת ההקלטות של רשות השידור/קול ישראל שנת הקלטה: 9-11.1972 מתוך: אוסף סלילי קול ישראל בארכיון הצליל בספרייה הלאומית |
צפרירה ירוני 
שנת הקלטה: 15.10.1957
מתוך: אוסף תקליטי השידור של קול ישראל בארכיון הצליל בספרייה הלאומית
מירה סלומון 
שנת הקלטה: 1.9.1955
מתוך: אוסף תקליטי השידור של קול ישראל בארכיון הצליל בספרייה הלאומית
מקהלת ילדים לא מזוהה 
נשמח לכל מידע לגבי ההקלטה.
חברי משמר העמק 
מקור: אתר זֶמֶרֶשֶׁת
שירה זה של פניה ברגשטיין מוכר בעיקר בגרסה בת בית אחד, שהופיעה ב"בוא אלי פרפר נחמד", הוצ' הקיבוץ המאוחד, 1945. הגרסה בת שני הבתים הופיעה לראשונה ב"שירים לפעוטות" בעריכת בנימין (חתולי) עומר, הוצ' ספרית פועלים, תל אביב (יצא לאור לפני 1951) ושם נקרא השיר "הטלה".
לחנים נוספים לשיר:
הוראות משחק מאת שרה לוי תנאי מתוך "בזמר ובמחול" (הספריה למוסיקה ע"ש נסימוב, מס' 211), עמ' 23:
מחול - משחק בזוגות, לגיל 5 - 7. הזוגות מפוזרים, כל זוג לעצמו. בכל זוג - ילד וטלה. לאחר ששיחקו פעם-פעמיים - אפשר להחליף תפקידים.
1. הטלה רץ והילד אחריו. עם [שלוש ההברות האחרונות בכל שורה, כמסומן בתווים], מנתר הטלה שלושה ניתורים במקום, והילד מוחא כנגדו שלוש מחיאות כף. תנועה זו חוזרות במשך כל הבית הראשון. הקפיצות והמחיאות מסמנות סוף פסוק. אין הטלה חייב לרוץ תמיד באותו הכיוון. מוטב שיחליף את כיווני ריצתו עם התחלת כל פסוק.
2. הטלה יושב והילד מלטף את כתפיו, פעם ביד אחת על כתף אחת ופעם ביד שנייה על כתף שנייה. לפי [ההברות המודגשות] ח-בי-בי א-מר-תי לו". תנועה זו חוזרת במשך שלוש השורות של הבית השני.
3. עם השורה האחרונה מתרומם הטלה ועומד כשידיו אחוזות בידי הילד.
4. הטלה "בורח" ורץ כמו בבית הראשון, אך הפעם - עם שלושת הניתונרים שבסוף כל פסוק - הוא קורא בשובבות "מה מה מה". הילד רץ אחרי הטלה, ועם הקריאות: "מה" הוא מאיים שלוש פעמים באצבעוט כאומר "שובב שכמותך". גם כאן משתנה כיוון הריצה עם התחלת כל פסוק.
כל מידע נוסף אודות השיר, כולל הערות, סיפורים, צילומים – יתקבל בברכה לכתובת contact@zemereshet.co.il.
גרסה מעט פשוטה, כפי שזכורה מילדות לרושם התווים.
תיווי: יואב בילינסקי