מילים: מן המקורות
תרגום: יהודה שרת לחן: יוהאן פיליפ קריגר
|
מקהלת האיחוד 
עיבוד: מקס זייפרט
ניצוח: אבנר איתי צ: יעל תבורי שנת הקלטה: 1966 מקור: טקס זיכרון ליום השואה והגבורה, מעלה החמישה מספר טוביה נאור, ששר במקהלה בתקופת ההקלטה:
ומוסיף אהרן שפי לגבי ביצוע מוקדם יותר של המקהלה:
|
מקהלה לא מזוהה 
מקור: L’Anthologie Sonore 60, Paris
ביצוע בשפת המקור (גרמנית)
הטקסט הגרמני הוא אחד התרגומים לישעיה נ"ז, א'-ב': "וְאַנְשֵׁי-חֶסֶד נֶאֱסָפִים בְּאֵין מֵבִין, כִּי-מִפְּנֵי הָרָעָה נֶאֱסַף הַצַּדִּיק. יָבוֹא שָׁלוֹם, יָנוּחוּ עַל-מִשְׁכְּבוֹתָם". יהודה שרת תרגם לעברית את הטקסט הגרמני במשקל המתאים ליצירה.
האזינו לביצוע בשפת המקור (גרמנית).
על-פי פוסט שפורסם בדף הפייסבוק של קיבוץ יגור (אוקטובר 2011):
בשנים הראשונות של משק יגור, כשמרבית החברים עדיין היו צעירים בגילם, לא הלכו חברים לעולמם אלא בשל אסון כל שהוא, תאונה או מחלה קשה. כל פטירה של חבר התקבלה אז בתחושת עצבות כבדה וימים רבים היה היישוב שרוי באבל. במשך חודש ימים לא התקיים אירוע תרבותי, לא סרט ולא הצגה. היו כאלה אף שהגדילו ולא האזינו לרדיו במשך 30 ימי האבל. בתום ימי האבל נערכה אזכרה לנפטר. האולם הקטן של חדר האוכל נערך כשבצידו המערבי ניצבה המקהלה ושאר הציבור יושב מולה. תכנית האזכרה כללה בדרך כלל את שירת המקהלה ב"הידעו הדמעות" מאת חנינא קרצ'בסקי ואת "טהורים יאבדו בלא יומם" מאת קריגר. בין לבין נאמרו דברים לזכרו של הנפטר והוקראו קטעים משלו. את שירת המקהלה ליווה יצחק גייזנברג [עשת] בנגינה על אורגן שהובא ארצה על ידי החבר יוסף כהן.
אורה פיין, בת עין חרוד, מספרת בהקלטה (18.5.92) שבארכיון הצליל הלאומי, כי יהודה שרת לימד את השיר כשניצח על "המקהלה המקובצת", המקהלה שהפכה לימים ל"מקהלת האיחוד".
ביצוע נוסף: מקהלת גבעת ברנר (2004).
כל מידע נוסף אודות השיר, כולל הערות, סיפורים, צילומים – יתקבל בברכה לכתובת contact@zemereshet.co.il.
התווים בכתב-ידו של יהודה שרת, מתרגם ומנחיל היצירה בארץ. (אנו מתנצלים על איכות הצילום)