יודקה בן-דוד נחשב כידען שירי-זמר. יודקה (יהודה) נולד בנווה-צדק כבנם השלישי של דוד ורחל טשולק, אנשי העלייה השלישית. אחיו הגדולים היו חיים ויעקב. אחרי מאורעות תרפ"ט עברה המשפחה לבית ברחוב עמוס 2 בתל-אביב. בנעוריו היה חבר בסניף "בורוכוב" (גבעתיים) של "הנוער העובד". בין מדריכיו שם היה שמעון פרס. את שם משפחתו עברת יודקה על פי הצעת דוד בן-גוריון. התפרסם כאחד מ"חבורת האש" הפלמ"חאית. ב-1952 נישא לזהבה, ומ-1958 התגוררו בגבעתיים.
אהרן שפי סיפר לזֶמֶרֶשֶׁת על חברותו עם יודקה (מרץ 2017):
עם יודקה עשיתי כברת דרך רבת גוונים. שנינו היינו חברים בתנועת הנוער העובד בשנות הארבעים, ולעת בגרות עברנו לנוער פועלי-ציון ברחוב ברנר בת"א. היה זה נוער של מפלגה שמשמאל למפא"י, שהתאחדה עם אחדות העבודה (ראש הסניף היה חגי אשד, שלימים נתברר כי היה אחד ממפקדי לח"י ועם קום המדינה עבר למפא"י ונעשה עיתונאי ב"דבר" ומקורב לבן-גוריון).
בשלהי שנות הארבעים, היינו שנינו חברים בסניף "הפועל" ת"א; יודקה בלהקת המחול האגדית של גורית קדמן, ואני בתזמורת כלי הנשיפה. כבר בדצמבר 1947 הוצבנו כאנשי חי"ש בעמדות ההגנה שעל גבול יפו-ת"א להגן על העיר. יודקה הוצב באזור שכונת התקוה, ואני בשכונת שפירא. כאשר נפל חברנו מיכה פישר מידי מקלען אנגלי, נפוצה השמועה שגם יודקה נהרג. בבואנו להלוויית מיכה פגשתי את יודקה כשראשו חבוש. בשנות השבעים, כאשר שנינו התגוררנו בגבעתיים, נטלנו חלק בליווי המוסיקלי של להקות המחול. אני בחצוצרה ובחליליות, ויודקה בדרבוקה. השתתפנו בסיורי הלהקות ברחבי אירופה ובסקנדינביה.
לאחר צאתנו לגמלאות, נפגשנו לעתים קרובות לשיחת רעים, שנסבו בעיקר על זמר ישראלי. פיזמנו איש לרעו ממיטב שירי העבר שזכרנו, ויודקה הפליא אותי בבקיאותו ובזכרונו. תמיד שמחתי לכל מידע על פעילותו כטרובדור של השירים השגורים בפיו, לפרטי פרטיהם, הגייתם וסגנונם.
חברים נוספים מ"חבורת האש" באתר: