ד"ר נתן שחר החל את לימודיו האקדמיים באוניברסיטה העברית בירושלים, שם למד במסגרת העתודה האקדמאית כלכלה ויחסים בין לאומיים. באותן השנים גם למד באקדמיה למוסיקה ע"ש רובין. עד שהחל בלימודי מוסיקולוגיה, התפרסם נתן שחר כמורה למוסיקה, כמנצח מקהלות וחבורות זמר וכמלחין שירים. בין השירים שהלחין היו גם שירים שזכו בפרסים ראשונים בפסטיבלי זמר שונים. (שירים כגון: "איילת החן", פסטיבל הזמר והפזמון 1965, בביצוע אריק איינשטיין; "והבא עלינו", מקום שני בפסטיבל הזמר החסידי 1971 בביצוע "צמד הרעים"; "בת יפתח" מקום שני בפסטיבל שירי התנ"ך בביצוע רבקה זוהר, ושירים רבים נוספים) . אחד השירים, מהראשונים שהלחין ,"ביקשתי אש", שזוהה עם הזמרת אילנה רובינא, זכה לחיים חדשים בביצוע הזמרת מירי מסיקה.
בין המקהלות אותן הקים וניצח זכורות מקהלות הענק כגון: "200 בנות המטכ"ל" ומקהלות הענק של ועידות תנועת "בני עקיבא" ותנועת "הנוער העובד והלומד". נתן שחר שימש גם כמנהל מוסיקלי של תכניות רדיו וטלויזיה, כגון תכניות "ריץ'-רץ'" עשרות מתכניות "המבדיל" ועוד.
את לימודי המוסיקולוגיה החל נתן שחר באוניברסיטת בר אילן, שם סיים את התואר הראשון והשני. עבודת המוסמך שכתב זמינה אצלנו: "המוסיקה והמלחין בתנועה הקיבוצית, היבטים מוסיקליים וסוציומוסיקליים". את עבודת הדוקטור כתב באוניברסיטה העברית בירושלים בנושא "השיר הארצישראלי 1920 - 1950: היבטים סוציומוסיקליים ומוסיקליים". ראו את עבודת הדוקטור ואת נספחי העבודה.
תחום התמחותו היה ונשאר – הזמר העברי. בתחום זה כתב מספר ספרים, ערך מחקרים רבים, וכתב עשרות מאמרים שחלקם פורסמו בארץ ובעולם. מהם זמינים לקריאה באתרנו השיר הארצישראלי וקרן קיימת לישראל, שירי ביאליק המולחנים - היבטים ראשוניים, וכן מ"יפה נוף" ל"ירושלים של ברזל".
נתן שחר גם כתב את הערך "הזמר העברי" במהדורה האחרונה של אנציקלופדיית "גרוב" היוקרתית (New Grove Dictionary of Music and Musicians), לרבות מספר מאמרים קצרים שם אודות אבות הזמר העברי. כמו כן כתב על הזמר העברי ויוצריו במהדורה האחרונה של האנציקלופדיה יודאיקה.
לאחרונה השלים ד"ר נתן שחר את ספרו ' שיר שיר עלה נא', תולדות הזמר העברי בהוצאת "מודן". בספרו מתאר ד"ר שחר את תולדות הזמר העברי, מאז ימי ראשית התהוותו, בשנות השמונים של המאה ה-19, ועד ימינו אלה ממש. בין הספרים האחרים שכתב היו: "ספר השירים לתלמיד בשני חלקים (יחד עם גיל אלדמע), המהווה מעין אנתולוגיה של הזמר העברי (עד שנות השישים), וכן את הספרים "נוף צליל", "דלתות מוסיקליות" ועוד. ד"ר נתן שחר עבד שנים רבות כמורה למוסיקה בכפר הנוער "הדסים" וכמרצה למוסיקה במכללת "בית ברל". בשנים האחרונות גם הרצה באוניברסיטת בן גוריון.
על הקשר שלו לזמר העברי אומר ד"ר נתן שחר כך:
"כמי שנולד בארץ-ישראל וגדל בה, אני חי בתוך "הזמר העברי", הייתי עד לחלק ניכר משלבי התפתחותו, הנני מכיר חלק מיוצריו וממבצעיו, לימדתי אודותיו, וכן ניסיתי, בשלבים שונים, לחקור ולגלות את ייחודו ואת מאפייניו...".
אנו מודים לד"ר נתן שחר על העזרה הרבה באיתור מידע, וכן על תקליטי מקהלת הדסים.