בניהם ונכדיהם של מייסדי רחובות התאספו והקליטו שירים שהושרו במושבה בארבעים שנותיה הראשונות. את הפרויקט, שתוצאותיו הן שירון עבה ותקליטור DVD, הפיק מיכאל נצר.
ואלה שמות הצאצאים המזמרים:
(בתמונה: צאצאי מייסדי רחובות שרים באירוע זמרשת מס' 15, ב-15.10.09. מימין לשמאל: נירה גרנות, נורית למדן, רות גיל, עוזי חייט, מיכה נצר)
"אני ושירי, שירים מהבית ברחובות", מיכה נצר, מתוך החוברת "רחובות ביהודה", תשס"ה 2005:
אני, מיכאל נצר, בנם של רבקה וחיים מטצקי, נכד לר' מיכל הנגר וחוה לוצקי, מראשוני המושבה רחובות.
בשלהי שנת תשס"ד, בערב זמר משירי העלייה הראשונה, מצאתי עצמי שר שירי ראשונים עם רוב המילים שזכרתי. חשתי עצמי פתאום כנמצא בביתי ברחובות לפני 65-70 שנה ושומע את אמי שרה תוך כדי עבודתה בבית ואת אבי מלמדני לקרוא את מילות השירים מתוך שירון ישן, עוד בהיותי בגן הילדים. על אלה אוסיף את המחנכים בבית-הספר העממי, שלימדונו זִמרה. היו אלה ימים של טרום רדיו וטלוויזיה וכל אמצעי התקשורת המודרניים. שירי ציון וכמיהה לארץ, שירי עלייה, התיישבות והגנה, שירי חולמים ומגשימים, בונים ולוחמים מילאו אז את הלבבות ובקעו מהפיות. סיפרתי לרעייתי עפרה על תחושתי זו והיא העלתה את הרעיון כי אֲשַׁמֵּר שירים אלה בדרך כל שהיא. בו בערב ערכתי רשימה של שירים ששרנו ברחובות עד הקמת מדינת ישראל. הגעתי למאתיים שיר בערך ואז חילקתי אותם לפי תקופות ונושאים, מתוכם עשרות שמלפני הולדתי, שאת מילותיהם למדתי מאוחר יותר בביתי.
העליתי את רעיון השימור בפני נילי לווין, הממונה על ארכיון רחובות, שבו מצאתי מסמכים רבים על משפחתי, משפחת לוצקי מראשוני המושבה. הרעיון בכללותו הוא להעלות את כל השירים על הכתב ולהקליטם, ובעיקר אלה שלא הוקלטו אף פעם (בינתיים, 2009, רבים הוקלטו - אביתר כהן), ואת כל זאת לשמור בארכיון. הרעיון התקבל, קרם עור וגידים, שירים נאספו וסודרו לפי נושאים ותקופות, והנה התוצאה: אנחנו פה, חבורת בני רחובות, נכדים לדור הראשונים, שהתחנכו על אותם שירים והיום אנו שרים ומקליטים אותם לזכר הורינו והוריהם, ראשוני רחובות ובוניה, לכבוד תקופה נכבדה בחיי עמנו בארץ ישראל.
מיכה נצר על החוברת "רחובות ביהודה":
בחוברת זו לוקטו כמאה שירים שהושרו במושבה רחובות בארבעת העשורים הראשונים לקיומה.
עד מלחמת העולם הראשונה הייתה המושבה מרכז הזמר העברי בארץ. בחגיגות השנתיות בחג הפסח באו לרחובות מכל קצות הארץ, מיהודה והשומרון, מהעמק והגליל. הבאים מכל אזור הביאו אתם את שיריהם וכאן הם נלמדו על-ידי החוגגים ונפוצו בכל הארץ. אך טבעי הוא שברחובות הכירו את כל השירים. אנו, השרים אותם כיום, שמענו למדנו אותם מפי הורינו בני הדור הראשון שנולד ברחובות. השירים שבחוברת הם מימי חיבת ציון והעליות הראשונות, משל יהודי תימן ומלחמת העולם, שירי קודש ושירי ילדים. הם נאספו בחלקם משירונים שונים ואחרים שוחזרו מהזיכרון של כל השותפים להכנת החוברת. רוב השירים הוקלטו ומושמעים בהזדמנויות שונות באמצעי התקשורת ובערבי שירה מפי זמרים ומקהלות. אנו הקלטנו בקולנו שירים שלא הוקלטו מעולם, אך לא נמנענו מלהקליט שירים רבים אחרים שהוטמעו בנו, וגם חורגים במקצת ממסגרת התקופה, אך לא יכולנו בלעדיהם.
חוברת שירים זו מוקדשת לכל חברותיי וחבריי, נכדים לראשוני רחובות, שהצטרפו לרעיון שימור השירים ושטרחו יחד אתי ביישומו. תודתי נתונה להם בזה. אם נפלו טעויות בחוברת - כולן שלי.
החוברת ביחד עם התקליטור נשמרים בארכיון רחובות, המוציא לאור של חוברת זו, למען הדורות הבאים ולכל מי שירצה להשתמש בהם לכל מטרה שהיא, לימודית ובידורית, מחקרית והיסטורית.